Coach Academy

Informatie

Met Coach Academy leer je hoe je als coach het functioneren en de resultaten van iemand kunt vergroten door middel van een verandering in houding, gereedschappen en vaardigheden.

Tijdens de opleiding krijg je de kennis en praktische ervaring voor om een professioneel coach te worden. Je wordt in 6 maanden opgeleid en begeleid in het toepassen van eenvoudige, interactieve en confronterende en scherpe interacties. Doordat je onder begeleiding het geleerde direct gaat toepassen in de praktijk, heb je de vaardigheden snel in de vingers.

Het beheersen van deze tools zijn verrijkend voor zowel professionele doeleinden zoals in persoonlijke relaties. Aan het einde van de training heeft u de mogelijkheid om te leren ook over de marketing voor uw eigen coaching bedrijf.

Over de opleiding

De opleiding is in eerste instantie bedoeld voor (mensen en trainers die verdieping willen van hun interactie volgens de methoden van ExtraMile) coaches die van coachen hun beroep willen maken. De opleiding en de gehanteerde methodiek is daarnaast ook zeer geschikt is voor midden en senior management ter inspiratie, coaching en ondersteuning van teamleden om groei te realiseren.

Opbouw van de opleiding

Het totale opleidingstraject omvat een aantal componenten:

 • Een meerdaags communicatieprogramma.
 • Een methodisch en praktisch opleidingsdeel van 14 bijeenkomsten.
 • Drie begeleide coachtrajecten in de praktijk waarvan één tijdens de opleiding plaatsvindt.
 • Optioneel: 2 bijeenkomsten over marketing.

De methodiek en praktijkonderdelen worden in bijeenkomsten van vier uur behandeld, waarbij de deelnemers in de eerste 7 bijeenkomsten gecoacht worden volgens de methodiek. Naast de groepsbijeenkomsten, beginnen de deelnemers vanaf bijeenkomst 8 onder begeleiding zelf te coachen. In de opleiding wordt veelvuldig gebruik gemaakt van ervaringsleer, ondersteund door intellectueel leren. De lessen bestaan onder meer uit lezingen, oefeningen, groepswerk, leren feedback geven, interacties leren begrijpen en doen.

Na succesvolle afronding van het totale opleidingstraject ontvangen deelnemers een certificaat van ExtraMile.

Wat leren de deelnemers?

Coach Academy staat voor een effectieve aanpak door het creëren van focus, helderheid, doorbreken van patronen en boeken van resultaat.

Deelnemers leren:

 • Herkennen van de echte behoefte van de klant.
 • Klant in staat te stellen zijn/haar eigen drive te creëren.
 • Herkennen van patronen en hoe die te doorbreken.
 • Identificeren waar of hoe mensen zichzelf tegenhouden, en hoe dit op te lossen.
 • Duidelijkheid creëren over wat coaching is.
 • Helderheid scheppen in wat de klant wil bereiken.
 • Helderheid creëren hoe de klant daar kan komen.
 • Interactievaardigheden om de klant te ondersteunen in zijn of haar succes, het denken vanuit oplossingen en het doorbreken van patronen.
 • Professionele vaardigheden voor constructieve communicatie op hoog niveau.
 • Feedback geven en ontvangen.
 • Conflicthantering en hoe een platform voor samenwerking te creëren.
 • Stressmanagement en hoe om te gaan met stress.
 • Feiten en meningen loskoppelen en constructief discussies kunnen oplossen.
 • Hoe anderen te inspireren en daarmee in beweging te krijgen.
 • Hoe als coach in je kracht te blijven staan ongeacht de omstandigheden.
 • Marketing: hoe market ik mijn begeleiding/coaching/bedrijf en hoe kom ik aan mijn klanten? (optioneel)

Kortom, deelnemers leren hoe ze het functioneren en de resultaten van hun klanten kunnen vergroten door een positieve verandering in houding, gereedschappen en vaardigheden.

De methodiek van ExtraMile is erop gericht om de klant in staat te stellen het geleerde in zijn leven te internaliseren.

Webinars

Je bent van harte welkom om mee te doen aan een van onze gratis webinars over de opleiding. Klik op de de onderstaande link om je direct aan te melden in Zoom:

Locatie

Locatie van de training:
Humanication
Jarmuiden 28
1046 AD Amsterdam

 

In de directe omgeving kun je gratis parkeren.

Praktische informatie

Deelname aan het programma – Intake

Bij interesse voor deelname aan het programma wordt een intake afgenomen op basis waarvan de definitieve besluitvorming voor samenwerking wordt gevormd. Bij definitieve deelname wordt een opleidingsovereenkomst tussen beide partijen gesloten.

Wil je deelnemen wat weten wat de Coach Academy voor jouw persoonlijk kan betekenen? Neem dan contact op met Lilyan Harmsen 020 5062077 of mail naar
info@extramileacademy.nl voor een persoonlijk gesprek.

Investering

Bijeenkomsten:                  3 dagen communicatietraining en 14 trainingsavonden.

Studiebelasting:                 14 weken, ca. 10 uur per week gedurende de periode van gezamenlijke bijeenkomsten, inclusief bijeenkomsten en huiswerk (ca. 30 uur voor certificering)

Kosten 2023:                       € 4.450,- 

Hierbij zijn de kosten inbegrepen van onze 3 daagse communicatietraining Make It Work die onderdeel uitmaakt van de opleiding. Voor wie deze trainingen reeds heeft gevolgd worden deze kosten in mindering gebracht.

Data: 

In 2024 start de opleiding voor individuele coaching op 2 april en 12 september.

Testimonials

Testimonials